De huid helpen met een creme

We letten allemaal wel op ons uiterlijk en wordt daarvoor gebruik gemaakt van allerlei hulpmiddelen zoals een nachtcrème. Die is snel aan te brengen en liegen de resultaten er niet om. In de ochtend kan het gezicht dan gereinigd worden en kan eventueel een dagcrème worden aangebracht. Het voordeel van een nachtcrème is ook, dat het meer effect heeft op de huid en de resultaten ook voor een langere termijn zijn. Eventueel kan er ook gekozen worden voor een dagcrème om 1x24u te zorgen voor een huid die niet tekort komt.

Met een nachtcrème is de huid flink geholpen

Bij veel personen heerst er de mening, dat de huid juist overdag een goede bescherming nodig heeft en de noodzaak daarvan in de nacht komt te vervallen. Dat is echter maar voor een deel waar omdat de huid juist in de avonduren toe komt aan het herstel van alle beschadigde cellen of die gewoon vervangt met nieuwe. Dat vereist nogal wat inspanning en neemt de herstellende eigenschap door de Jaren heen af. Ook ziekte en een ongezonde levensstijl tasten dit vermogen aan. Huid dat onvoldoende hersteld kan worden, heeft niet alleen een grote invloed op het uiterlijk, maar kan ook andere vergaande gevolgen hebben voor de gezondheid. Het is daarom wel een geruststellende gedachte, dat met een nachtcrème de herstellende werking aan hand mee geholpen kan worden. Dat komt door de hydraterende werking waardoor de huid soepel wordt gehouden. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en kunnen er beter nieuwe cellen aangemaakt wordt. Ook de vele vitaminen en andere speciale stoffen (elk merk heeft zo zijn eigen specialiteit), sterken de huid aan.

Wie in de ochtend in de spiegel kijkt, na een nachtcrème te hebben aangebracht, zal zeker een verschil merken. Voor het beste resultaat dient er gekozen te worden voor een nachtcrème die past bij het type huid en kan eventueel ook gelijk een dagcrème aangeschaft worden. Net zoals bij de couperose creme bijvoorbeeld.

Author: