Heerlijk gezond uit eten

restaurant in rotterdamBen je aan het afvallen of wil je gewoonweg gezond uit eten? Dan zijn er diverse opties denkbaar. Een daarvan is een sushi restaurant. Sushi is zoals je ongetwijfeld weet gezond en als je aan het lijnen bent is dit dan ook een prima gerecht om te eten. Let wel op bij het eten van sushi, want het kan wel een dikmaker zijn als je veel Japanse mayonaise gebruikt. Er zijn in Nederland genoeg goede sushi restaurants te vinden. Dat kan een restaurant in Rotterdam zijn, maar je kunt natuurlijk ook naar bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht gaan. Wellicht is er bij jou in de buurt ook wel een dergelijke eetgelegenheid te vinden.

Wil je gezond eten? Je kunt bij een restaurant eventueel ook een verzoek indienen. Misschien heb je wel bepaalde wensen. Je kunt alvorens je bij een restaurant gaat reserveren eerst contact met hen opnemen en vragen of ze een bepaalt gerecht voor jou kunnen bereiden. Als dat het geval is, kun je hier een reservering plaatsen. Bij veel sites kun je overigens ook op de website kijken, zodat je precies kunt zien welke gerechten er op het menu staan, want meestal hebben ze ook een menukaart op de website staan. Mocht je een aantal gezonde gerechten vinden, dan kun je een reservering plaatsen.

Een gerecht ‘gezonder maken’

In een restaurant zelf kun je ook vragen of ze bepaalde gerechten kunnen aanpassen. Indien er bij een gerecht saus van kaas wordt gereserveerd, dan betekent dit dat je een hoop calorieën binnenkrijgt. In plaats van zo’n saus kun je vragen of ze een saus van tomaten kunnen serveren, uiteraard wel zonder vlees. Het is ook aan te raden om de saus apart te laten serveren.

Andere tips om in een restaurant uiteindelijk een gezonder gerecht te eten: als je voor vlees kiest, kun je het beste voor gegrild vlees kiezen; in vergelijking met gebraad of gebakken vlees is gegrild vlees gezonder. Gekookte aardappelen zijn ook een optie. Patat of aardappelen die gebakken zijn, zijn misschien lekkerder, maar wel ongezonder. In veel gevallen zul je gekookte niet op de menukaart aantreffen, maar meestal kunnen ze dit wel serveren.

Author: