Ritalin bestellen helpt je om beter te functioneren

Uit cijfers uit 2015 blijkt dat ruim 125.000 Nederlandse kinderen het medicijn Ritalin gebruiken. Vaak hebben zij last van de gedragsstoornis ADHD. Dankzij dit medicijn kunnen ze normaal functioneren. Ook duizenden volwassenen gebruiken dit medicijn tegen ADHD en narcolepsie.

Medicijn tegen gedragsstoornis

Naar schatting worden er in Nederland ongeveer 40.000 kinderen behandeld voor ADHD. Ook volwassenen hebben last van deze hersenstoornis waardoor ze onder andere hyperactief en impulsief gedrag vertonen. Ritalin wordt voorgeschreven om dit gedrag te voorkomen. In dit middel zit de stof methylphenidaat verwerkt. Dit zorgt ervoor dat in de hersenen de stoffen dopamine en noradrenaline worden opgenomen, waardoor ADHD patiënten kalmer worden.

Zo vroeg mogelijk beginnen

De diagnose ADHD wordt vaak al in de vroege kinderjaren vastgesteld. Het is verstandig om zo snel mogelijk met het slikken van ritalin te beginnen. Kinderen hebben namelijk minder de neiging om impulsief gedrag te vertonen. Ook op volwassen leeftijd heeft dit heeft een positief effect. Door vroeg te beginnen met ritalin is de kans op crimineel gedrag en een drugs- en alcoholverslaving namelijk veel kleiner.

Middel tegen narcolepsie

Ritalin wordt niet alleen voorgeschreven bij ADHD. Ook personen die lijden aan de slaapziekte narcolepsie hebben er veel baat bij. Narcolepsie is een vervelende aandoening waarbij iemand overdag zomaar in slaap kan vallen. Het maakt daarbij niet uit of ze een goede nachtrust hebben gehad. Narcolepsie beïnvloedt het dagelijks functioneren behoorlijk, en kan soms ook gevaarlijk zijn. Zo mogen personen met deze aandoening bijvoorbeeld niet autorijden. Ritalin bestellen is de juiste beslissing om deze slaapaanvallen de baas te zijn.

Meer info op Apotheker247.com