Wat zijn hartkloppingen en wat kun je er aan doen?

Als je last hebt van hartkloppingen kan dit je een heel angstig gevoel geven. Je voelt of hoort namelijk je hart heel duidelijk kloppen. Maar wat zijn hartkloppingen nu precies, en wat kun je hier allemaal tegen doen?

Wat zijn hartkloppingen?

Dat je hart soms sneller klopt dan gebruikelijk is vrij normaal. Als je bijvoorbeeld last hebt van spanning, dan kan je hart sneller gaan kloppen. Ook tijdens het sporten kan je hart sneller gaan kloppen. Je hartslag neemt dus toe bij inspanning of spanning. Over het algemeen zal je hart vanzelf weer langzamer gaan kloppen als je even rustig gaat zitten en je ontspant. Bij sommige mensen werkt dit echter niet, zij hebben ook last van hartkloppingen in andere situaties, en het lukt ze vaak niet om zelf hun hartslag weer onder controle te krijgen. Het kan erg vervelend zijn om last te hebben van hartkloppingen.

Klachten verminderen

Als je graag van je hartkloppingen af wilt komen, is het goed om eerst eens je dagelijks leven onder de loep te nemen. Het kan namelijk heel goed zijn dat hier de oorzaak van je hartkloppingen ligt. Heb je bijvoorbeeld veel stress op je werk? Of heb je een stressvolle thuissituatie? Dit zijn allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je last hebt van hartkloppingen. Het is aan te raden om bij te houden wanneer je last krijgt van hartkloppingen, op die manier kun je er achter komen of er bepaalde situaties zijn waarin je er extra last van hebt. Daarnaast is het ook aan te raden om eens kritisch naar je drinkgewoonten te kijken. Zo kunnen alcohol en koffie ook zorgen voor hartkloppingen. Het kan dan ook helpen om hier mee te minderen als je last hebt van hartkloppingen. Het is in ieder geval altijd verstandig om naar de huisarts te gaan als je last hebt van hartkloppingen.

Author: